VELKOMMEN hos Danmarks førende bambus ekspert

Generelt om bambus

Vidste du at

Bambus planten er den plante i verden der optager mest Co2, hvorved den er med til at sænke drivhuseffekten. Bambus stabiliserer jorden med dets omfattende rodsystem, som forhindrer jorderosion, vandafstrømning og opretholder flodbredder. Bambus forbedrer jordens sundhed ved at udskille overskydende nitrogen.

Som sammenligning har vi Bomuldsplanten, der har brug for god plads imellem sig, hvilket resulterer i, at jorden bliver ”bagt” af solen og oxiderer, så der frigives CO2 ud i atmosfæren og forringer jordens kvalitet. Bambus kan derimod vokse tæt og giver derved også en bedre jordudnyttelse per hektar – helt op til 10 gange bedre udbytte end ved bomuldsdyrkelse.

Bambus hjælper med at nedsætte vandforurening pga. dets høje nitrogenforbrug. Med en massefylde på kun 0,9 gram pr. cm, er bambustræ 16% hårdere end de hårdeste træsorter. Bambus er verdens hurtigst voksende plante, og bambusplanter bliver ofte mere end 100 år før den blomstrer.

Bambus sorter
Der findes utallige sorter af bambus, som derfor gør det muligt at få så mange tykkelser, varianter og størrelser.

De mest kendte er:

  • Moso bambus: Phyllostachys edulis. Hurtig voksende bambus med tynd væg, hjemhørende i Kina. Bruges bl.a. til laminerede og komposit gulve. Fås fra 2-14cm i diameter. 
    Vi tilbyder varierende længder og størrelser fra vores lager. Moso er også den bambus der bruges til rullehegn og Trendline hegn.
  • Phyllostachys nigra er den mørke bambus der bruges til de mørke rullehegn og Trendline.
  • Tonkin bambus: Lille diameter bambus med tyk væg også med oprindelse i Kina. Bliver brugt primært som blomsterpind og til opbinding. Kan dog også bruges til andre formål. Max diameter ø3
  • Java bambus: Gigantochloa atroviolacea Sort bambus fra Indonesien. Bruges til vores gigant hegn, og som løse stokke. Den sorte farve er naturlig.
  • Tali bambus -tykvægget gul bambus fra Java, Indonesien. Bruges i byggeindustrien og til f.eks broer. Brugs til Gigant hegn i lys og deluxe rullehegn lys.
  • Guadua bambus: Bambus med tyk væg og stor diameter. Verdens tykkeste bambus. Ved større grønne og bæredygtige byggeprojekter, er det denne bambus der bruges.

Voksesteder
Asien, Australien, Indonesien, Sydamerika.
Inden bambussen høstes er den gule bambus, grøn, og den sorte bambus “sort”
Lys bambus diameter: fra 0,5 – 25 cm
Mørk bambus diameter: fra 0,8 – 10cm. 

Forstå bambus

Bambusfibre er essentielt en regenereret cellulosefiber, og kan derfor ligesom bambusplanten selv nedbrydes 100% af naturen.

Bambus optager ca. 5 gange mængden af de drivhusgasser, som den tilsvarende mængde træer optager. Derudover producerer bambus 35 % mere oxygen, end den tilsvarende mængde træer gør. På denne måde hjælper bambusplanterne stærkt i kampen mod global opvarmning.

“Ingen roser uden torne” – eller bare naturens orden.
Bambus er et natur materiale og der vil være revner, større eller mindre. Specielt tykke bambus brugt udendørs vil med tiden få ret store revner. se mere under Belægning/revner

Brug tiden til at lytte til Pablo van der Lugt, og få en forståelse for, hvad bambus egentlig kan ift. andre produkter…., det er stof til eftertanke. 

Visits: 710

Skip to content