VELKOMMEN hos Danmarks førende bambus ekspert

BELÆGNINGER og revner

Belægning/patinering gul bambus

Bambusstokkene suger naturenes snavs til sig, dvs. at den gule farve får en belægning indenfor ca. 1 år, og bliver mere bleg og nogle gange mere sort.
Bor man et sted med mere forurening i luften kan det ske at bambussen hurtigere bliver mørk med sorte aftegninger.

Fjernelse af belægning på bambus
Har du allerede hegn der trænger til opfriskning kan du købe “Grey-go off” produktet der kan fjerne det grålige look. 

For at undgå at bambussen bliver hurtigt grå igen kan du efterbehandle med bambus-olie eller et af de andre produkter i vores pleje sortiment

0,5 ltr “Grey-go off” kr. 150,-

Belægning/patinering sort bambus

Sorte/mørke bambus patinerer ved at blive mere ensartet grå. Nogle synes bambussen bliver smukkere, mens andre ønsker at bibeholde den mørke farve. 
Når det gælder Trendline hegn, kan man med fordel bruge den almindelige olie, der trækker farven op igen. 

Ved deluxe rullehegn og Gigant hegn skal man bruge olie med bejdse. Begge produkter kan ses under plejeprodukter. 

Fjernelse af belægning på bambus

Har du allerede hegn der trænger til opfriskning kan du købe “Grey-go off” produktet der kan fjerne det grålige look. 

For at undgå at bambussen bliver hurtigt grå igen kan du efterbehandle med bambus-olie eller et af de andre produkter i vores pleje sortiment

0,5 ltr “Grey-go off” kr. 150,-

Revner i bambus

Hvorfor og hvad kan du gøre
Bambus er et naturmateriale og der vil altid opstå revner, større eller mindre. Specielt tykke bambus brugt udendørs vil med tiden få ret store revner.

Klima og miljø påvirker i stor grad bambusrør. Når temperaturen stiger og luftfugtigheden falder, kan rørene tørre ind, hvilket medfører, at der opstår tryk i rummene mellem knæene. Når det sker, tørrer rørene i vækstretningen, hvilket får dem til at krympe. Det er en naturlig proces, der ikke kan undgås.

Tørringen medfører også, at bambusrørene nemmere kan knække eller revne. Årsagen til denne proces finder man i bambusrørenes biologiske opbygning. Hvis man kigger på bambusrør i et mikroskop, kan det ses, at rørene er et anisotropt materiale. 

Det betyder, at rørenes opbygning, modstandskraft og egenskaber er forskellige i vækstretningen og bredden. I vækstretningen består bambus af cellulosefibre, som er stærke og stive.

I bredden er rørene derimod primært opbygget af lignin, som er blødt og sart. Samlet set betyder det, at bambus er en sammensætning af to meget forskellige materialer, der gør, at bambus i den ene retning er et ret stærkt materiale, mens det i den anden retning er meget skrøbeligt.

Ser man på hvordan bambus krymper, er det bemærkelsesværdigt, at knæene inde i bambusrøret krymper fire gange så meget som resten af røret. Samtidig forsager opbygningen af røret, at det krymper forskelligt inderst og yderst. 

I selve væggen krymper ydersiden 15%, mens den inderste væg kun krymper 10%. Denne forskel kan medføre, at der opstår revner ned gennem røret.

Hvad kan du selv gøre
Man kan bore et hul min. 3 mm i de lukkede hulrum, så luften bedre kan komme ud, dog er det ingen garanti at det afhjælper alle revner. 
Man kan også bryde væggen inde i bambussen. Brug en jernpind eller et kosteskaft eller andet. Det er kun en skald, så det er muligt. 

Visits: 412

Skip to content